Grensovergang JordaniŽ

Back
Utrecht - Lhasa

Bosra

Het terrasje in Bosra, met onze LandCruiser


"Is your LandCruiser a diesel?"
Even twijfel ik over welke waarheid te vertellen. Hier op een terrasje in Bosra, vlak naast het magnifieke Romeinse amfitheater, zou het niet uit mogen maken. Morgen, bij het verlaten van SyriŽ, dan maakt de waarheid wŤl uit. Diesel betekent ruim $400 dieseltax betalen, benzine betekent een kosteloze doortocht naar JordaniŽ.
"No, it has a petrol engine", antwoord ik aan de geÔnteresseerde Jordaanse gids. Een oefening voor de procedure bij de Syrisch douane morgen.
"But why petrol? Diesel is much cheaper!"
Ai. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat 'ie zou gaan doorvragen. De vrolijke JordaniŽr heeft samen met zijn Palestijnse collega een paar Japanse en Spaanse toeristen afgeleverd bij het amfitheater. Veel toeristen doen vanuit JordaniŽ een dagtochtje SyriŽ en bezoeken daarbij enkel Bosra en Damascus. Terwijl de toeristen zich vergapen aan het perfect bewaard gebleven Romeinse theater, zijn de beide gidsen bij ons aangeschoven.
"Outside Europe en Turkey all fuel is cheap and in Holland there is not much choice in used LandCruisers." Het gesprek gaat vervolgens weer over onze reis en over JordaniŽ. Maar de interesse in onze auto komt al snel terug:
"I used to have a diesel LandCruiser. How many cylinders has your engine?"
Potverdorrie. Dat is een rotvraag. Onze motor is de 4 cylinder 3.4 liter diesel. Een 6 cylinder diesel van 4.0 liter en een nieuwere van 4.2 liter bestaan ook. Van onze lange LandCruiser 75 is echter maar ťťn benzine uitvoering geproduceerd: de massieve 6 cylinder 4.5 liter met meer dan 200 pk en een immens koppel.
"Eh... four... I think..."
"No, it must have six cylinders," onderbreekt de blonde Palestijn mijn ietwat paniekerige getwijfel. "The 6 cylinder petrol is a very powerful engine!" voegt hij er met enig ontzag aan toe.
Een gevoel van schaamte maakt zich van mij meester. Komt het vanwege het verdraaien van de werkelijkheid of vanwege ons alles behalve krachtige dieseltje? De toeristen komen terug van het amfitheater en meer ongemakkelijke momenten worden ons daarmee bespaard. Einde oefening.
Bosra
De volgende ochtend gaan we bijtijds op pad, ook al is de afstand tot de grens en daarna Amman niet groot. Een gebouw lijkend op een tolpoort blijkt de eerste stop. De auto komt hier pal onder het openstaande raam van het kantoortje tot stilstand. Desalniettemin heeft de beambte mijn inbreng nodig voor het invullen van het type brandstof waarop de auto loopt:
"Diesel?"
"No."
"Benzin?"
"Yes."
Als de man het carnet heeft gestempeld en alle paspoort- en autogegevens in zijn boek heeft opgeschreven kunnen we naar het volgende douanegebouw rijden. Onder zijn open raam start de motor met het kenmerkende geluid van een zelfontbrander.
Bij dit gebouw worden de paspoorten gestempeld en wordt het carnet gecontroleerd.
"Benzin or diesel?"
"Benzin.
"Four dollar please."
Op dit moment is me niet duidelijk of dit een legale belasting is of dat het bedrag zal verdwijnen in de kas van de douanefeestcommissie (*). Ik ga er niet moeilijk over doen. Vier dollar heb ik best over om vragen te vermijden die kunnen leiden tot het betalen van vierhonderd dollar. Ik krijg m'n papieren terug en vraag naar welk kantoor ik nu moet. "Finished, you can go." Geen controle van de auto - SyriŽ verlaten blijkt net zo makkelijk als SyriŽ binnenkomen. In 15 minuten gepiept.

Op het punt waar de posters van president Assad plaatsmaken voor die van koning Abdullah worden door soldaten nog een keer onze paspoorten gecontrolleerd. Dan zijn we op Jordaans grondgebied. Hoewel we geen ongemakkelijke vragen krijgen over brandstof, er is geen aparte behandeling van dieselauto's, zijn de JordaniŽrs niet vies van het vragen van forse bedragen voor belasting en verzekering, 18 en 42 euro respectievelijk. De auto wordt ook aan een controle onderworpen, zij het een heel minimale. SyriŽrs en JordaniŽrs mogen hun hele auto uitpakken. Het feest van formulieren invullen en tot drie keer toe dollars in dinars moeten wisselen neemt drie kwartier in beslag. Maar dan kunnen we op weg naar Philadelphia, oftewel Amman, de plezierige hoofdstad van JordaniŽ.

Erwin Voogt

(*) Later blijkt dat elke Syrische grenspost een "customstax" incasseert, meestal via een officieel papier.

Wadi Rum

Wadi Rum in JordaniŽ


Waar zijn we geweest deze reis:

Europa - Turkije - Iran - Pakistan - India - Nepal - China

India - Pakistan - Iran - Turkije - SyriŽ - JordaniŽ - Libanon - SyriŽ - Turkije - Europa

Foto's kijken... klik hier voor enkele collecties!

Wadi Rum, Jordan Deosai Plains, Pakistan Nepal
AziŽ Overland Spectaculair Pakistan Mystieke momenten

GPS waypoints en Google Earth
Van alles over reizen met de auto, carnet de passages, verzekeringen, enzovoorts
Reisverhalen over de aardbeving in Bam, klimmen bij de Everest, werken in Pakistan en nog veel meer.

Order a high quality print or digital copy

Picture and text copyright owned by Erwin Voogt.
Please contact me first if you want to use any of these pictures, images or photographs for any purpose.