Visco koppeling

Back
Utrecht - Lhasa

Köycegiz, Turkije, woensdag 3 juli 2002.
Vandaag gaan we samen met Bob en Ramazan een route naar enkele hoog gelegen meertjes ("Yayla's") verkennen. Bob wil deze route gaan gebruiken voor zijn "Jeep safaries" voor toeristen. Ramazan, getrouwd met een Nederlandse die nu Aqua-aerobics lessen geeft voor de gezette Turkse dames van Köycegiz, kent het gebied op z'n duimpje. Bob en Ramazan rijden in de LandRover 110 van Bob, Bastienne en ik gaan met onze eigen LandCruiser BJ75. Het wordt de eerste zware off-road test in de bergen. En dat hebben we geweten...
De route is prachtig: beginnen in bijna tropisch Köycegiz op zeeniveau, supersteil de bergen in kronkelen over rotspaadjes en eindigen in een soort Alpenweide op 2300 meter, alwaar de laatste resten sneeuw het meertje voeden.
Kartal Golu
Hoewel op papier onze beresterke LandCruiser de hellingen van meer dan 20 procent op z'n sloffen zou moeten nemen, ging het al snel mis: de motor werd loeiheet. Elke tien minuten rijden tegen 20 procent leverde een kokende motor op en waren liters water nodig om de boel weer een beetje op temperatuur te krijgen. Hier was duidelijk iets mis.
Zelf hielden we het op een kapotte thermostaat. De volgende dag zijn we meteen naar de Sanayi gereden. De Sanayi is een locatie bij elk dorp waar een hele verzameling garagebedrijfjes is gevestigd. We gingen naar de favoriete monteur van Ramazan. Deze man mompelde meteen: een Noord-Europese auto met een slecht werkende visco-koppeling.
Met een metalen plaatje is de visco-koppeling vastgezet. Het leek ons wat sterk en bovendien had ik eigenlijk nooit geweten dat de ventilator via een visco-koppeling wordt aangedreven. Ik zal met jullie delen wat ik geleerd heb: de ventilator wordt bij terreinauto's doorgaans direct aangedreven door de krukas. Om echter te voorkomen dat de ventilator altijd evenredig met het toerental van de motor draait zit er een temperatuurafhankelijke visceuze koppeling op. In warme landen slopen ze dat ding er meteen uit, want de ventilator moet gewoon altijd maximaal draaien. Awel, na wat testjes bleek de monteur gelijk te hebben - de thermostaat was wat oud, maar deed het nog wel. Helaas was door het vele koken van de motor wel de koppakking naar z'n grootje. Wat moest dus gebeuren: de visco-koppeling eruit (of eigenlijk: vastzetten), een nieuwe koppakking en preventief maar vast een nieuwe thermostaat. Die laatste twee moeten echter van een Toyota dealer komen, en wel van eentje die een koppakking voor onze 3.4 liter diesel op voorraad heeft... Na wat rondbellen bleek het ding uit Istanbul te moeten komen en samen met een nieuwe thermostaat 160 miljoen lires, 100 euro, te kosten.
Hoe krijg je onderdelen van Istanbul naar Köycegiz en het geld andersom?
Heel simpel: je gaat naar het busstation. Bij het loket geef je een briefje met een naam en telefoonnummer en het geld, alwaar het aan elkaar geniet wordt en aan een buschauffeur gegeven wordt. De buschauffeur krijgt een miljoen commissie. De volgende dag is de koppakking plus 55 miljoen terug in Köycegiz - de 55 miljoen omdat de thermostaat toch niet leverbaar was.
De cylinderkop wordt gemonteerd.
De monteur zet samen met z'n hulpjes vervolgens in drie uur tijd de hele motor weer in elkaar. Et voila, de auto rijdt weer.
Inmiddels hebben we weer 3 dagen door het hooggebergte gereden. De nomaden op de hoogvlaktes daarbij verbazen over de aanwezigheid van een schijnbaar normale auto op gevoelsmatig loodrechte tractor- en geitenpaden. De LandCruiser rijdt weer als een beest - met een nu vaak loeiende ventilator!

Erwin Voogt

Waar zijn we geweest deze reis:

Europa - Turkije - Iran - Pakistan - India - Nepal - China

India - Pakistan - Iran - Turkije - Syrië - Jordanië - Libanon - Syrië - Turkije - Europa

Foto's kijken... klik hier voor enkele collecties!

Wadi Rum, Jordan Deosai Plains, Pakistan Nepal
Azië Overland Spectaculair Pakistan Mystieke momenten

GPS waypoints en Google Earth
Van alles over reizen met de auto, carnet de passages, verzekeringen, enzovoorts
Reisverhalen over de aardbeving in Bam, klimmen bij de Everest, werken in Pakistan en nog veel meer.

Order a high quality print or digital copy

Picture and text copyright owned by Erwin Voogt.
Please contact me first if you want to use any of these pictures, images or photographs for any purpose.