Grensovergang Nepal

Back
Utrecht - Lhasa

Varanasi, India, zondag 23 februari 2003.

Zeven uur op en om half acht achter het stuur.
Volgens de Lonely Planet doet de bus naar Sonauli er 9 a 10 uur over, dus we verwachten dat het ook voor ons een lange rit zal worden.
Tegen enen zijn we in Gorakhpur, de laatste grote stad voor de grens. 220 km in vijfeneenhalf uur is een normale snelheid voor de Indiase "highways".
Na een uurtje lunch rijden we de laatste 90 km naar Sonauli, de grensplaats. De weg is van redelijke kwaliteit en minder druk dan de highway tussen Varanasi en Gorakhpur. Om precies vier uur staan we bij het centrale plein met de slagboom: de grens tussen India en Nepal.
Eerst moeten de paspoorten gestempeld worden en daarna het Carnet. Bij elkaar neemt dit niet eens een half uur in beslag in een simpel kantoortje. De auto wordt geen blik waardig gegund.
We rijden de auto vanaf het kantoortje naar de andere kant van de slagboom. We parkeren hem links bij het gebouw van de customs, maar eerst moeten we zelf rechts naar de douane. Voor het visum moeten we een formuliertje invullen, een pasfoto en 30 dollar ieder inleveren. Betalen in rupees is helaas niet mogelijk. Ook niet in euros trouwens. Nadat het visum in het paspoort is geplakt kunnen we naar de overkant voor de customs. Het Carnet invullen gaat soepel, nadat de beambten eerst even over en weer de taak proberen af te schuiven en nadat de benodigde stempels gehaald waren. Slechts een paar auto's en motoren passeren deze grens per week. De Nepalies willen wel even het chassis- en motornummer controleren. Tenslotte moet de grote baas een handtekening zetten. Hierop moeten we een minuut of tien wachten. Dan kunnen we echter gaan. Grote meevaller is dat de Nepalies geen extra stempel voor de auto in m'n paspoort zetten: scheelt weer een pagina!
Het is half zes als we naar Hotel Plaza even verderop rijden. Ook hier weer een meevaller: we kunnen in Indiase rupees betalen volgens de vaste wisselkoers van 1:1.6. Ook de 500 rupee biljetten worden geaccepteerd, in tegenstelling tot wat de Lonely Planet vermeldt.
De volgende dag vertrekken we weer vroeg. De weg is tot aan Narayangarh van verrassend goede kwaliteit. Dat de gemiddelde snelheid niet boven de 55 km per uur ligt is omdat de Nepalies net zo idioot rijden als Indiers. Na Narayangarh gaat ook de kwaliteit van de weg lijken op die van de wegen bij de grote Zuiderbuur en dicht bij Kathmandu zien we nog een verkeersslachtoffer liggen in een verse plas bloed. Toch zitten we al om twee uur in het middagzonnetje op het dakterras van ons hotel. Kathmandu is lekker rustig zo eind februari!

Erwin Voogt

Waar zijn we geweest deze reis:

Europa - Turkije - Iran - Pakistan - India - Nepal - China

India - Pakistan - Iran - Turkije - SyriŽ - JordaniŽ - Libanon - SyriŽ - Turkije - Europa

Foto's kijken... klik hier voor enkele collecties!

Wadi Rum, Jordan Deosai Plains, Pakistan Nepal
AziŽ Overland Spectaculair Pakistan Mystieke momenten

GPS waypoints en Google Earth
Van alles over reizen met de auto, carnet de passages, verzekeringen, enzovoorts
Reisverhalen over de aardbeving in Bam, klimmen bij de Everest, werken in Pakistan en nog veel meer.

Order a high quality print or digital copy

Picture and text copyright owned by Erwin Voogt.
Please contact me first if you want to use any of these pictures, images or photographs for any purpose.