Autopech op 4100 meter

Back
Utrecht - Lhasa

Deosai Plains, 4100 m

Bij het kiezen van de overnachtingsplek op de Ali Malik pas hielden we al rekening met een startprobleem: de voorgloeibougies van onze auto waren stuk (3 van de 4 om precies te zijn) en dus zou een heuveltje moeten zorgen voor de benodigde rolsnelheid. En zo'n heuveltje op 4153 meter is ook leuk voor de uitzichten.
's Ochtends geeft een laagje ijs op de motorkap aan dat het wel eens lastig kan worden. En inderdaad: honderd meter de heuvel afrollen geeft niet het gewenste resultaat. Dit tot grote vreugde van Arie en Wendy. Hun Landrover, berucht om z'n "altijd stuk" reputatie moet nu de LandCruiser, beroemd om z'n "nooit stuk" reputatie, aanslepen. Een foto waard voor het Landrover clubblad. Het aanslepen gaat overigens soepel en een tiental meter is voldoende om de koude dieselmotor te laten aanslaan. We kunnen op pad.

Na amper 5 minuten rijden begint onze motor echter te haperen en met een pluim blauwe rook uit de uitlaat geeft de motor de geest. We kunnen nog een keer starten, maar met veel gepruttel en blauwe rook slaat de motor snel weer af. Daar sta je dan op 4100 meter in de ijle lucht, 50 km off-road van het eerste serieuze dorp.

Vanwege de blauwe rook inspecteren we eerst de olie, maar daar is niets mis mee. Het lijkt er vooral op dat er meer lucht dan diesel in de cylinders gespoten wordt. Zou het inspecteren van de voorgloeibougies een luchtlek veroorzaakt hebben? Uitgesloten.
Het handmatig pompen c.q. ontluchten van de brandstoffilter geeft weinig stromende diesel en dus plaatsen we een nieuw dieselfilter. Dit helpt echter niets, het nieuwe filter krijgen we niet eens volgepompt.
De brandstofpomp zelf dan maar ontluchten. Ook hier pompen we alleen maar lucht rond, dus de aanvoer van diesel moet toch echt eerder gestokt zijn.
De waterafscheider kortsluiten - geen verbetering. Alle slangen ogen dik in orde. Kortom, het probleem lijkt te zitten voor het motorblok.

We vullen een fles Fanta met diesel en hangen de brandstofslang hier in. Het brandstofsysteem ontluchten, starten en... vroem! De motor loopt als een zonnetje en gezapig lurkt onze viervoeter aan de fles Fanta.
Er is maar één conclusie mogelijk: het probleem zit in de tank. Misschien blokkeert vuil de opening. Lucht blazen in de tank via de brandstofleiding heeft echter geen effect. Aan de doorzichtige pvc-slang die we gemonteerd hebben i.p.v. de zwarte brandstofslang zien we dat er geen brandstof vanuit de tank komt. Het lijkt goed mis met de tank.

Als we beginnen met nadenken hoe we de auto kunnen laten rijden gevoed vanuit een jerrycan herinnert Arie zich opeens iets gelezen te hebben over het rijden op hoogte. Door afkoeling en een strak sluitende tankdop kan er onderdruk, vacuum, ontstaan in de tank waardoor de brandstofpomp geen brandstof meer kan aanzuigen. We draaien de dop los en inderdaad: een flinke sis. We starten de motor en door de pvc-slang kunnen we zien dat keurig netjes brandstof uit de tank wordt gezogen.
Ruim twee uur zijn we bezig geweest met het zoeken naar deze knullige oorzaak: een te goed afsluitende tankdop!

Later die dag is het nog één keer feest voor de Landrover rijders. Op een smal paadje met losse keien neem ik een bocht iets te scherp waardoor het linker achterwiel de afgrond inglijdt. De stenen zijn zo los dat de kans bestaat dat de hele auto, met bestuurder, naar beneden stort. We zekeren daarom de LandCruiser eerst aan de Landrover voor ik stapvoets de wagen terug op het pad rijdt. Het levert weer een foto op voor het Landrover clubblad.
Nou ja, bij onze LandCruiser rammelt tenminste niet elke twee dagen het motorblok en de stuurinrichting los. En de veren breken ook niet...

Erwin Voogt, 10 september 2002.

Deosai Plains, 4100 m
De foto van het aanslepen op de Deosai Plains die Arie en Wendy gestuurd hebben naar het Landrover clubblad.


Waar zijn we geweest deze reis:

Europa - Turkije - Iran - Pakistan - India - Nepal - China

India - Pakistan - Iran - Turkije - Syrië - Jordanië - Libanon - Syrië - Turkije - Europa

Foto's kijken... klik hier voor enkele collecties!

Wadi Rum, Jordan Deosai Plains, Pakistan Peshawar
Azië Overland Spectaculair Pakistan Peshawar

GPS waypoints en Google Earth
Van alles over reizen met de auto, carnet de passages, verzekeringen, enzovoorts
Reisverhalen over de aardbeving in Bam, klimmen bij de Everest, werken in Pakistan en nog veel meer.

Order a high quality print or digital copy

Picture copyright owned by Erwin Voogt.
Please contact me first if you want to use any of these pictures, images or photographs for any purpose.