Opdracht 16+17

Back
Utrecht - Lhasa

Hygienische toiletten in Varanasi
Zeer openbare toiletten in Varanasi. Net voor het nemen van deze foto stond een jochie in de linker pisbak met z'n slippertjes in de stront. De donkere strook voor de pisbakken is het open riool... niet per ongeluk instappen!

GERDA EN HERMAN

Leuk idee,van die opdrachten. Hebben ze wat te doen. Jullie zijn bang dat ze zich zullen vervelen?

Wij willen meedoen met 2 opdrachten. Plus, dat we willen dat ze elke dag aan ons denken. Zodoende het volgende,
Maak een foto van het mooiste toilet en een van het minst mooie toilet. Erwin kennende lukt hem dat zeker wel.En op zich niet al te ingewikkeld.
En elke dag even keuren van armoe!!!

succes en de hartelijke groeten.
Gerda en Herman Mulder-Voogt
dinsdag 21 mei 2002


2 maart 2003, Kathmandu
In Varanasi (Benares) hadden we eindelijk een goede kandidaat voor "de smerigste": een openbaar toilet aan de centrale Mandapur Road. Het waren van die open en bloot pisbakken die echter ook voor de grote boodschap gebruikt werden. De hopen rottende stront lagen her en der rond de bakken. Ik was met de foto net te laat om het jochie vast te leggen dat stond urineren in deze bakken terwijl 'ie met z'n slippertjes in de stront stond. Wel heb ik ook nog even foto's gemaakt van de eetstalletjes die over het volle open riool gebouwd zijn. Ook kun je je haren laten knippen boven een open riool.
Varanasi is geen frisse stad.


22 oktober 2002, Peshawar
Het mooiste toilet was die in Top Kapi, Istanbul. Helaas werd dit marmeren toilet van de Sultan afgeschermd door een hekje. 't Zou ook niet helemaal netjes zijn om voor de neus van de langsschuifelende groepen onwelriekende geuren te gaan produceren.
Een andere aardige was het Romeins openbare toilet in Ephesus, eveneens Turkije. Hier ben ik wel met de broek op de knieŽn gegaan voor de foto. Dit leidde uiteraard tot commentaar van enkele andere bezoekers, maar we waren al gewend om voor AustraliŽrs uitgemaakt te worden.
Echt smerige toiletten zijn we nog niet tegengekomen. Nou moet ik wel zeggen dat we door eerdere reizen kritisch zijn geworden. En neem van mij aan, de echt smerige wil je niet keuren! Je schijt nog liever in je broek, dan is het tenminste je eigen materiaal waarmee je in aanraking komt in plaats van dat van een ander...
Toilet in the Top Kapi harem

Waar zijn we geweest deze reis:

Europa - Turkije - Iran - Pakistan - India - Nepal - China

India - Pakistan - Iran - Turkije - SyriŽ - JordaniŽ - Libanon - SyriŽ - Turkije - Europa

Foto's kijken... klik hier voor enkele collecties!

Wadi Rum, Jordan Deosai Plains, Pakistan India
AziŽ Overland Spectaculair Pakistan Mystieke momenten

GPS waypoints en Google Earth
Van alles over reizen met de auto, carnet de passages, verzekeringen, enzovoorts
Reisverhalen over de aardbeving in Bam, klimmen bij de Everest, werken in Pakistan en nog veel meer.