Opdracht 13

Back
Utrecht - Lhasa

Verjaardag van Peter in Diyarbakir, 7 februari 2004

JOYCE EN PETER

Lieve Bastienne en Erwin

Bastienne, op jouw verjaardag ben je ergens in een ver land. Wij zijn dan in gedachten bij jou en wensen je veel geluk en gezondheid toe. Op die dag zullen wij een fles champagne laten knallen en een toast uitbrengen ter gelegenheid van jouw 31ste verjaardag!
Van onze toast zullen we een foto maken. Wij willen graag dat jullie op precies hetzelfde moment dat wij het glas heffen, dat ook doen, waar je ook bent. Drink dan op je eigen gezondheid en toekomst en denk dan ook even aan ons! Maak er ook een foto van en zorg er voor dat hij op jullie reiswebsite terechtkomt (wij zullen dat ook doen met onze foto).
Wij stellen voor om dat te doen op 15 augustus 2002 om 17:00 uur (zomertijd) in Nederland, dat is dan bv om 20:30 ergens in India!
Herhaal dit ritueel op de verjaardag van Joyce, van Erwin en van Peter, telkens om 17:00 uur Nederlandse tijd! Wij doen hetzelfde!

Proost!!!!!!

Geniet van alle mooie dingen die komen. heel veel plezier. heel veel geluk. een goede reis en heel veel liefs van Pap en Mam.

Joyce en Peter


Peter en Joyce toasten in Nederland Arie, de jarige, Erwin en Wendy toasten in Bam, Iran
Beide foto's zijn genomen om 17:00 Nederlandse tijd op 15 augustus 2002, de verjaardag van Bastienne. Op de achtergrond van de Bam-foto staat de LandCruiser.

15 augustus 2002, Bam: verjaardag Bastienne
Alcohol is niet legaal te krijgen in Iran en wie zijn wij om de locale wetten te overtreden. Gelukkig is Bavaria groot hier en in ons Guest House, (Akbar Guest House) konden we dan ook blikjes Bavaria Malt (a 4500 rial, 8000 rial is een euro) kopen.
Samen met Arie en Wendy hebben we de verjaardag gevierd na het bezoek aan de citadel, zie opdracht 12.
De foto is exact op 17:00:00 Nederlandse tijd gemaakt. Echt waar! Hoe?
De GPS haalt de atoomkloktijd van de satellieten en is daarmee op de seconde nauwkeurig. De zelfontspanner is precies twaalf seconden, dus door op de ontspanner te drukken op UTC 14:59:48 wordt de foto op het juiste moment gemaakt. De fout is hooguit 0.2 seconde.
Dat hebben jullie toch ook gedaan, Peter en Joyce...?

6 oktober 2002, Peshawar: verjaardag Joyce
De verjaardag van Joyce hebben we gevierd in het Tourist Inn Motel waar we deze hele maand zullen verblijven. Dit keer opnieuw zonder alcohol en zelfs zonder nep-bier. Het is niet anders. En er is meer teleurstelling: we waren een paar seconden te laat! In de nacht van 5 op 6 oktober is in Pakistan namelijk de zomertijd beŽindigd. Amper een minuut voor Nederlandse tijd 17:00 realiseerden we ons de nieuwe rekensom. Een minuut was al krap om de camera, flitser en statief plus de GPS te pakken en op te stellen, maar de bijna lege batterijen in de flitser zorgden ervoor dat onze renpartij toch te vergeefs was - de flitser had een paar seconden te lang nodig om op te laden...

16 december 2002: verjaardag Erwin
De foto op Erwins verjaardag is gemaakt op Agonda Beach, om 21:30 lokale tijd tijdens een spelletje Kolonisten van Catan. Net als in Bam bij Bastiennes verjaardag waren Arie en Wendy van de partij. Voor het eerst een verjaardag met alcohol: Kingfisher bier! De feestmaaltijd bestond uit pannekoeken met spek, appel en kaas. Varkensvlees blijkt toch wel verkrijgbaar in India, alhoewel enige voorzichtigheid natuurlijk wel geboden is.

7 februari 2003: verjaardag Peter
De foto is een half uurtje te laat, circa om 22:00, gemaakt in het restaurant van ons hotel (Ajantha Hotel). Het was onze eerste dag in Bangalore en we hadden dus nog niet door dat dit een relatief megadure stad is. Na de menukaarten van enkele restaurants bestudeerd te hebben zijn we van armoe c.q. uit zuinigheid teruggevlucht naar het betaalbare restaurant in ons hotel. Inmiddels was het wel een beetje te laat,
De verjaardag van Joyce wordt gevierd in Huize Wentzel.
Waar zijn we geweest deze reis:

Europa - Turkije - Iran - Pakistan - India - Nepal - China

India - Pakistan - Iran - Turkije - SyriŽ - JordaniŽ - Libanon - SyriŽ - Turkije - Europa

Foto's kijken... klik hier voor enkele collecties!

Wadi Rum, Jordan Deosai Plains, Pakistan India
AziŽ Overland Spectaculair Pakistan Mystieke momenten

GPS waypoints en Google Earth
Van alles over reizen met de auto, carnet de passages, verzekeringen, enzovoorts
Reisverhalen over de aardbeving in Bam, klimmen bij de Everest, werken in Pakistan en nog veel meer.