Brief 1

Back
Utrecht - Lhasa

Waar zijn we geweest deze reis:

Europa - Turkije - Iran - Pakistan - India - Nepal - China

India - Pakistan - Iran - Turkije - SyriŽ - JordaniŽ - Libanon - SyriŽ - Turkije - Europa

Foto's kijken... klik hier voor enkele collecties!

Wadi Rum, Jordan Deosai Plains, Pakistan India
AziŽ Overland Spectaculair Pakistan Mystieke momenten

GPS waypoints en Google Earth
Van alles over reizen met de auto, carnet de passages, verzekeringen, enzovoorts
Reisverhalen over de aardbeving in Bam, klimmen bij de Everest, werken in Pakistan en nog veel meer.


23 juni 2002, Istanbul

Hoi allemaal!

Hier zijn we dan, in Istanbul!
En alles gaat zoals gepland (nou ja, we hadden weinig gepland...):geen problemen, mooi weer enzovoort. Effe in het kort wat we allemaal hebben gedaan (en excuus voor de vreemde turkse lettertjes als jullie die ook zien...):
Eerste nacht in midden-belgie doorgebracht (nee, niet echt ver na een dag van geregel en nog effe carnet ophalen in den haag en zo...). Vervolgens via N-frankrijk naar Annecy. Daar begon het nat te worden en dat is tot en met Florence niet meer beter geworden. Het heeft onze wild-kampeer-pret aan een mooi italiaans meertje niet kunnen verpesten!
Toen een weekje cultuur: Florence, Pisa (ja Teigetje staat erop!) Sienna, Rome. Erg mooi en warm allemaal. Hierna in 2 dagen naar Brindisi, waar we binnen een uur op de boot naar Igoumenitsa zaten. Zo snel hadden we ook niet verwacht! De prachtige baai aan de griekse zijde compleet met eilandjes en blauwe zee maakte een slechte nacht ook ruimschoots goed.
De attracties in noord-griekenland hebben we iets uitgebreider bekeken: prachtige ruines, meteora met kloosters in de rotsen, en de berg Olympus natuurlijk!
Nu dan Istanbul, een erg mooie en vooral schone en stille stad. We doen nog een paar dagen cultuur hier, en dan door naar het zuiden van Turkije.
Dan misschien wel het belangrijkste: de opdrachten. De gps en boekhouding in Excel zorgen voor alle statistiek opdrachten. Ook de foto's van Jan's huizen worden voorzien van een op 5 meter nauwkeurige positiebepaling. Alvast als vooruitblik: Italie is het duurst en Turkije het goedkoopst. Griekenland valt tegen qua prijzen (behalve voor de diesel dan: 0.57 euro per liter). En dan de euromunten van de Paus. Joep, je opdracht blijkt vrijwel onmogelijk c.q. erg kostbaar. De munten met de paus erop zijn nooit in roulatie gebracht en enkel geslagen voor verzamelaars. Bij de officiele instanties kijken ze je dan ook aan alsof je om een onzedelijke dienst vraagt. Slechts een winkeltje bleek ze te verkopen, net als de euro's van San Marino. Ze waren er echter bijzonder zuinig op: zelfs een foto maken door de vitrine heen werd ons verboden. Wil je ze toch hebben: een setje munten kost nu 320 euro en je kunt van ons de coordinaten krijgen van het winkeltje. Oja, de muntjes zijn vrijwel net zo lelijk als onze hollandse beatrix exemplaren. Alleen is het hoofd van de paus niet gescalpeerd.
Tot slot vroegen diverse mensen naar de auto. Wat hebben jullie een beperkt vertrouwen in de kwaliteit van een Landcruiser zeg! De auto rijdt als een zonnetje. We hebben er al een paar keer terein mee gereden als voorproefje voor de Himalaya (Olympus even een stuk naar boven gereden over een supersteil zand/rotspad): wie denkt dat 3e wereld wegen hobbelen en stuiteren betekent - niet in een LC met goede vering! De wagen rijdt trouwens ook zuiniger dan Toyota zelf opgeeft - wij hebben tot nu toe gemiddeld 1 op 9.78 gereden - hoe bedoel je statistiek?
Genoeg zover, toch.

Groet en tot meels,
Erwin en Bastienne.

PS de meellijst is misschien niet compleet hoewel deze meel aan meerdere lijsten verstuurd wordt (met andere woorden, de lijst bovenaan je meeltje is niet de hele lijst) - er zit echter geen kopieer beveiliging op deze meel... stuur maar door als iemand 'm nog niet heeft!
PPS Blijf ons op de hoogte houden van jullie eigen belevenissen, het is erg leuk om te lezen hoe het in Nederland gaat! We kunnen echter niet altijd iedereen persoonlijk antwoorden...sorry daarvoor Misschien ten overvloede, stuur geen attachments!
De website wordt geupdate zodra we kunnen ftp-en. Wie weet morgen, wie weet over een maand.
http://www.erwinvoogt.com